Tagtik

Het Russische leger getroffen door cholera na de vernietiging van de Kakhovka-dam?

Betalen de Russen de oorlogsmisdaad die ze pleegden door de Kakhovka-dam te vernietigen met hun eigen gezondheid?

Oekraïense soldaten zagen vijandige soldaten massaal verdrinken toen het water stroomafwaarts van de vernietigde dam steeg. Dat schreef Kyiv Independent. Lijken van Russische soldaten spoelden aan op stranden bij Odessa. Dat meldt CNN. 

Maar het lijkt erop dat de Russen zich nog uitgebreider in de eigen voet schoten met deze actie. Reuters en Ukrinform melden dat de levensomstandigheden in de overstroomde gebieden zodanig slecht zijn dat besmettelijke ziekten zouden zijn ontstaan. Door een vreemde speling van het lot lijkt het er zelfs op dat het Russische leger als eerste wordt getroffen.

Newsweek bericht over informatie, die gepost werd op Telegram door Oekraïense "aanhangers", dat een ernstige cholera-epidemie Russische soldaten zou hebben getroffen.

"Hele eenheden in het Kherson-gebied, gelegen ten noorden van het noordelijke Krimkanaal, hebben hun vermogen om te vechten verloren en worden teruggetrokken om behandeling te krijgen. Verschillende Russische soldaten zijn reeds omgekomen." Volgens de bron kwam de epidemie er doordat het Russische commando zijn soldaten geen drinkwater kan verstrekken. Bijgevolg worden de Russische soldaten gedwongen alles te drinken wat er mogelijk is, waaronder dus ook het water van de rivier, ernstig vervuild door giftige producten, kadavers van dieren, gemorste rioleringen en ondergelopen begraafplaatsen.

(Skwadra and LPR by Tagtik/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren