Tagtik

Hulp van Duitsland: "1000 kogels per minuut" tegen Russische doelwitten

Terwijl Oekraïne vecht tegen herhaalde Russische aanvallen, is er zojuist een nieuw Duits wapen op het slagveld verschenen. 

De informatie komt van The Kyiv Independent na de uitzending van een video door de Oekraïense luchtmacht. Om het luchtruim te verdedigen, gebruikt Kiev nu het Skynex-systeem dat door Duitsland is geleverd.

Volgens de fabrikant Rheinmetal is Skynex een "luchtverdedigingssysteem in een netwerk" met "een zeer effectief meerlagig beschermingsschild tegen een breed spectrum van bedreigingen vanuit de lucht". Het vertegenwoordigt "het noodzakelijke antwoord tegen verzadigings- en zwermaanvallen in de toekomst". Hoewel Rheinmetall vaag blijft over de technische details, wordt gezegd dat het Skynex-model dat naar de Oekraïense strijdkrachten is gestuurd een bereik van 4000 meter heeft en 1000 kogels per minuut kan afvuren. 

In een video die op 25 september online werd gezet, waren Oekraïense soldaten te zien die het wapen afvuurden. "Er zijn aanvallen uitgevoerd met het Skynex-luchtverdedigingssysteem tegen verschillende soorten luchtdoelen... Alles werkt zonder problemen. Heil aan Oekraïne!", zei een soldaat.

De Britse auteur en wapenexpert Martin J. Dougherty voegt hieraan toe: "Skynex is ontwikkeld om kleinschalige, goedkope dreigingen zoals mortiergranaten tegen te gaan. Deze capaciteit is goed overgebracht naar de opkomende dreiging van drones en kan essentieel zijn voor een gelaagd luchtverdedigingssysteem." 

(HL with Manon Pierre - Source : Midi Libre - Illustration : Unsplash)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren