Tagtik

Iets gevonden bij nieuwe zoektocht naar vermiste Belgische toeriste Céline?

Een Belgische toeriste is sinds 12 juni spoorloos in Australië. De auto van de 31-jarige Céline Cremer uit Luik werd aangetroffen op een parking in de buurt van een waterval. De politie gaat ervan uit dat de Belgische verdwaald is geraakt tijdens een wandeling. Er is intussen geen hoop meer dat ze alsnog levend wordt teruggevonden. De Belgische zou vertrokken zijn voor een lichte wandeling, maar zou helemaal niet gekleed geweest zijn op de barre weersomstandigheden. Haar gsm maakte op 20 juni voor het laatst verbinding, heeft de politie bevestigd. De Luikse vrouw was een “onervaren” wandelaar die alleen reisde en “uitgerust was voor een lichte wandeling”, denkt de politie, terwijl de weersomstandigheden “extreem koud” zijn. In het gebied viel de afgelopen weken zelfs sneeuw. Bijgevolg is de kans onbestaande dat de Belgische toeriste nog levend zou kunnen teruggevonden worden. 

De politie besloot om de zoektocht op Tasmanië stop te zetten midden juli, maar besliste om afgelopen weekend er toch nog eens op uit te trekken in de hoop iets te vinden.

Zaterdag zei de politie immers bijkomende informatie te hebben ontvangen over de telefoonactiviteiten van de toeriste. Een analyse van die gegevens leverde een nieuw zoekgebied in de omgeving van Philosopher Falls op. Er werd ook met een lijkhond gespeurd. Maar ook deze driedaagse zoektocht leverde opnieuw niets op. “We werden geconfronteerd met zeer slechte weersomstandigheden en alles werd in het werk gesteld om haar te vinden”, aldus nog de verklaring.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren