Tagtik

Kim Jong-un, opgelet voor deze "verpletterende reactie"

Terwijl de Noord-Koreaanse leider zegt dat hij bereid is om kernwapens te gebruiken om zijn land te verdedigen, heeft zijn Zuid-Koreaanse tegenhanger zojuist gereageerd. En dat antwoord is zorgwekkend.


Tijdens een ceremonie ter ere van de strijdkrachten en hun oprichting, verklaarde de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol: "Als Noord-Korea probeert kernwapens te gebruiken, zal ons leger resoluut en overweldigend reageren". Hij voegde eraan toe, ten overstaan van niet minder dan 5.300 militairen op de luchtmachtbasis van Seoul, dat deze dag "het einde van het Noord-Koreaanse regime zou betekenen", zo meldt het Franse Le Figaro.

Volgens het agentschap Yonhap kwam tijdens de ceremonie ook een Amerikaanse bommenwerper overvliegen, als bewijs van de alliantie tussen Seoul en Washington.


Deze verklaringen komen een paar weken na de publicatie van foto's waarop te zien is dat Kim Jong-un een uraniumverrijkingsinstallatie bezoekt. De Zuid-Koreaanse inlichtingendienst benadrukte dat Pyongyang in staat zou zijn om tientallen kernwapens te produceren.

(HL with Manon Pierre - Source: Linfo.re - Illustration: Pixabay)

 

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren