Tagtik

Klopjacht op 21-jarige Nederlander die vader en vriend vermoordde op vakantie

De Italiaanse politie is met man en macht op zoek naar een 21-jarige Nederlander uit Amsterdam die zijn vader en een familievriend vermoordde in de Noord-Italiaanse regio Piemonte. 

De slachtoffers zijn de 65-jarige vader en een 60-jarige familievriend uit het Nederlandse Harderwijk, bij wie zie op bezoek waren in Italië in zijn tweede verblijf in het gehucht Montaldo di Mondovi. De moord vond plaats in de woning. Op het moment van de feiten was er niemand anders aanwezig. Nadat hij zijn vader had gedood, probeerde hij ook de familievriend om het leven te brengen. Die raakte levensgevaarlijk gewond, maar slaagde er nog in de hulpdiensten te bellen. De 60-jarige man overleed echter niet veel later in het ziekenhuis van Turijn. 

Nederlands-Chinese dader
De verdachte is de Nederlands-Chinese Sacha Chang (21). De politie heeft een foto verspreid van de jongeman, die na de dubbele moord mogelijk naar de naburige bossen of een nabijgelegen gebouw vluchtte. Hij is circa 1,75 meter lang, heeft een korte broek en een shirt aan. De politie roept mensen met informatie over zijn verblijfplaats op om zo snel mogelijk contact op te nemen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Carabinieri)

Ook dit kan u interesseren