Tagtik

“Absoluut bloedbad”: Russische bezetters ontploffen nadat ze in hinderlaag waren gelokt

Momenteel circuleren er vreselijke beelden op X (voorheen Twitter): we zien een colonne Russische tanks die wordt ingesloten en vernietigd door Oekraïense troepen nabij het dorp Synkivka, in de regio Charkov (Oekraïne).

Het gaat om de zevende Russische poging om de macht over Synkivka over te nemen sinds 14 december. Elke keer werden de Russische aanvallen afgeslagen door de strijdkrachten van Kiev. In afbeeldingen die door het Oekraïense ministerie van Defensie op X zijn geplaatst, zien we dat het voertuig onmiddellijk ontploft na de botsing. De overige voertuigen in de colonne probeerden vervolgens om zich haastig terug te trekken, zonder succes. Oekraïense soldaten bliezen hen op met de hulp van een drone.

De Russische infanteristen werden in het nauw gedreven en sloegen op de vlucht, duidt de Independent. Ten slotte probeerden de twee andere gepantserde voertuigen, die nog steeds intact waren, de aanval van de Oekraïense strijdkrachten te ontvluchten, maar ze reden over mijnen en vlogen in brand.

“Een typische dag voor de Russische bezetters in Oekraïne”, zegt het Oekraïense ministerie van Defensie in het onderschrift van de video. “Van zijn kant beschreef het informatie-account Tender de feiten als een absoluut bloedbad”, meldt l’Indépendant.

(Tagtik/Source: L’Indépendant/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren