Tagtik

“Poetin haalt zijn volgende verjaardag niet”

De Russische president Vladimir Poetin haalt zijn volgende verjaardag niet. Dat zegt het Russische oppositielid in ballingschap Ilya Ponomarev in een gesprek met Newsweek.

De stoel van Poetin zou stevig wankelen in het Kremlin. Mislukkingen zoals het gefaalde offensief naar Kiev, de terugtrekking uit Cherson en Charkov, en de annexatie van Oekraïense gebieden die Rusland niet kan controleren, zouden er volgens Ponomarev toe kunnen leiden dat de kring rond Poetin zich tegen de Russische president keert. “De macht van Poetin ligt in zijn positie als alfamannetje, als de man die onoverwinnelijk is. Maar 2022 was het jaar waarin die positie begon te wankelen. Mijn voorspelling blijft dat hij zijn volgende verjaardag niet haalt.” Poetin verjaart op 7 oktober.

Den Haag of moord?
“Mijn persoonlijke droom is natuurlijk om Poetin in Den Haag (voor het Internationaal Strafhof, red.) te zien verschijnen, maar ik denk dat hij dat niet haalt. De mensen rond hem zouden dat ook niet toelaten, omdat zijn getuigenis zeer beschadigend zou kunnen zijn voor hen. Dus zal hij vermoord worden”, stelt het Russische opositielid scherp in een interview bij Newsweek. 

(Skwadra by Tagtik/Source: Newsweek/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren