Tagtik

Moordenaar Sofie Muylle overgebracht naar Roemeense gevangenis

Alexandru Caliniuc (29), de Roemeen die in januari 2017 Sofie Muylle (27) vermoordde op het strand van Knokke, is maandag overgebracht naar Roemenië: hij zal in zijn thuisland zijn straf uitzitten.

De jonge vrouw werd in januari dood aangetroffen onder een houten terras op het strand van Knokke. Alexandru Caliniuc werd snel als verdachte geïdentificeerd, maar kon pas in juli 2017 worden opgepakt in Roemenië. Hij werd uitgeleverd aan België, op voorwaarde dat hij zijn straf in eigen land mocht uitzitten. In 2021 werd hij veroordeeld tot 25 jaar cel voor verkrachting en moord. 

Caliniuc is pas twee jaar later naar Roemenië teruggebracht omdat hij zich verzette tegen zijn uitlevering. Niet alleen omdat de omstandigheden in Roemeense gevangenissen erger zijn dan in België, maar ook omdat hij in de cel een relatie aanknoopte met een andere gedetineerde: de Braziliaan Rodolfo Contreiras Santos, 33 jaar ouder dan Caliniuc, en in 2012 zelf veroordeeld tot 30 jaar cel voor de moord op z’n ex-vrouw in Oostende.

(HL/Source: HLN/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren