Tagtik

"NAVO zoekt nucleair conflict op"

Rusland heeft de NAVO ervan beschuldigd de spanningen aan te wakkeren nadat de westerse militaire alliantie maandag een kernwapenoefening had gehouden.



De NAVO lanceerde haar 'Steadfast Noon'-plan, waarbij 60 vliegtuigen van acht bases verspreid over 13 landen betrokken zijn. De oefening, die gezamenlijk wordt georganiseerd door België en Nederland, duurt bijna twee weken.



De oefeningen vinden plaats op ongeveer 900 km van Rusland en dat zint het Kremlin allerminst, aldus regeringswoordvoerder Dmitry Peskov: "In de omstandigheden van een ware oorlog die wordt gevoerd in het kader van het Oekraïense conflict, leiden dergelijke oefeningen natuurlijk tot niets anders dan een verdere escalatie van de spanning", zo melden lokale media.

Peskov voegde eraan toe dat Moskou niet met de VS in discussie zou gaan over het gebruik van kernwapens omdat Washington te veel betrokken is bij het conflict in Oekraïne.

 President Joe Biden liet in een verklaring weten bereid te zijn om met Rusland, China en Noord-Korea gesprekken te voeren over nucleaire kwesties "zonder voorafgaande voorwaarden om de nucleaire dreiging te verminderen".



(PP with QG/Source: The Independent/Picture: © Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren