Tagtik

Nederlandse vader en zoon doodgebliksemd in Slovenië

Twee vermiste Nederlanders die de Sloveense bergen introkken zijn dood teruggevonden.

Donderdag omstreeks 18.30 uur werd de politie in Bled geïnformeerd over twee vermiste personen, staatsburgers van Nederland, die waren vertrokken naar de berg Viševnik. Ze werden vrijdag dood gevonden. Het gaat om een Nederlandse vader en zoon.

De politie onderzoekt de omstandigheden van het overlijden nog, maar men vermoedt dat de Nederlanders getroffen werden door een blikseminslag.

"Donderdag rond 18.30 uur werd de politie in Bled geïnformeerd over twee vermiste personen, burgers van Nederland, die richting Viševnik waren gegaan. Naast de politie werkten bergredders mee aan het zoeken naar de vermiste personen", meldt de politie van Kranj.

Het is heel opvallend dat de Nederlandse toeristen de onheilspellende weersvoorspellingen negeerden en alsnog de bergen in trokken. Slovenië werd de afgelopen dagen immers getroffen door zwaar noodweer.

Eind juli stierf ook al een Nederlands gezin in de Sloveense bergen toen ze verrast werden door een storm. De lokale bergredders smeken toeristen dan ook om voortdurend de weersvoorspellingen te checken en aangepaste kledij en materiaal te voorzien om te hiken of klimmen. Geregeld moeten in Slovenië immers toeristen op flipflops en in short uit de bergen gered worden door helikopters en reddingsteams.

(Skwadra by Tagtik/Source: 24ur - Siol/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren