Tagtik

Nederlandse verdachten ontkennen dat ze Belgische minister van Justitie wilden ontvoeren

"Een minister ontvoeren? We gingen gewoon op stap", klinkt de opvallende verdediging van de vier Nederlanders die van een ontvoeringspoging van de Belgische minister van Justitie Vincent van Quickenborne verdacht worden. De Nederlanders moesten zich woensdag verantwoorden in de Amsterdamse rechtszaal. 

De Nederlanders verklaarden in de Internationale Rechtshulpkamer dat ze enkel betaald werden om een auto naar Kortrijk te brengen en om die daar te parkeren. Eén van hen parkeerde een Renault Mégane in de straat van de minister. Het drietal in de Renault Clio pikte de Nederlander vervolgens op. Ze wisten naar eigen zeggen niet dat er zware wapens in de koffer zaten. Ze ontkennen alle betrokkenheid bij de poging tot ontvoering van de Belgische justitieminister. Ze verklaren dat één van hen was gevraagd de auto naar België te brengen, de anderen volgden om hem op te pikken. De Nederlandse rechtbank besliste dat het viertal aan België mag overgeleverd worden.

De vier worden verdacht van poging tot kidnapping, wederrechtelijke vrijheidsberoving, inbreuken op de wapenwetgeving en deelneming aan een criminele organisatie. 

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren