Tagtik

Nieuwe coronavariant vastgesteld in Vietnam

De regering van Vietnam bericht dat het een nieuwe variant van het coronavirus heeft gedetecteerd. Volgens de minister van Volksgezondheid, NguyenThanh Long, gaat het om een mix tussen de Britse en Indiase varianten, met een hogere besmettelijkheid.

"Meer specifiek gaat het een Indiase variant met mutaties die oorspronkelijk tot de variant in het Verenigd Koninkrijk behoorden", zei de minister, die eraan toevoegde dat Vietnam binnenkort meer details over de ontdekking zal vrijgeven.

De nieuwe variant werd ontdekt na onderzoek van de genoomsequentie van het virus bij enkele nieuwe infecties in Indochina. De net ontdekte varian is mogelijk besmettelijker en resistenter dan andere coronavirusvarianten, stelt de minister.

Na een periode van een min of meer gecontroleerde pandemie, wordt Vietnam nu geteisterd door nieuwe besmettingshaarden. In 30 steden werden de afgelopen maand meer dan 3.600 gevallen geconstateerd. Sinds het begin van de pandemie heeft Vietnam officieel 47 doden geregistreerd en werden ongeveer 6.300 coronabesmettingen erkend, dat wil zeggen dat bijna de helft in mei werd ontdekt.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren