Tagtik

Ook bloedhond vindt geen spoor van Emile (2) die zaterdag uit tuin grootouders verdween

Zaterdag omstreeks 18.00 uur is de tweejarige Emile verdwenen toen hij aan het spelen was in de tuin van zijn grootouders in het kleine Franse bergdorp Le Vernet in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Sinds deze onrustwekkende verdwijning werd een massale zoekactie op poten gezet, voorlopig nog zonder succes.  Onder meer tientallen agenten en brandweermannen, tien hondenteams, 200 vrijwilligers, twee helikopters en drones uitgerust met warmtebeeldcamera’s zoeken naar de kleine jongen. De tijd dringt voor het kind. 

Twee getuigen zouden het jongetje zaterdagavond nog in een straat verderop hebben gezien. “Sindsdien zijn we het spoor bijster”, verklaarde de officier van justitie van Digne-les-Bains, Rémy Avon, zondag tijdens een persconferentie. De politie houdt voorlopig alle pistes open. De jongen kan weggelopen en verdwaald zijn, hij zou in een ravijn kunnen gevallen zijn en ernstig gewond zijn, maar een ontvoering behoort ook nog tot de mogelijkheden. Agenten hebben alle huizen in het dorp doorzocht, ook ieders vriezer werd gecheckt.

Zoekactie van laatste kans
Donderdagochtend zijn 52 rijkswachters begonnen aan de ultieme zoekactie op een laatste stuk land dat nog niet doorzocht werd. De zoekactie zou tot 16 uur kunnen duren, vernam de Franse nieuwszender BFM TV. Om welke plek het precies gaat en waarom de agenten precies daar zullen zoeken, is niet duidelijk. 

Ook bloedhonden vinden geen spoor
Ook gespecialiseerde bloedhonden vonden de afgelopen dagen geen spoor van de tweeëneenhalf jaar oude Emile. Dat maakt de piste van een ontvoering met een transportmiddel waarschijnlijker. Er is trouwens aan het licht gekomen dat er op het moment van de verdwijning heel wat familie aanwezig was bij de grootouders. Hoe de jongen dan alsnog ongemerkt is kunnen verdwijnen, blijft voorlopig een raadsel.

(Skwadra by Tagtik/Source: BFMTV/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren