Tagtik

Ophef in Duitsland: moslimleerlingen leggen op hun school sharia op

In Duitsland wordt verontwaardigd gereageerd op gebeurtenissen in een school in Neuss, nabij Düsseldorf. Daar zetten vier moslimleerlingen andere leerlingen en leraars onder druk om strenge islamitische regels te volgen.

Omdat ze bang waren voor represailles, gaven leerlingen en leraars toe. Enkele leerlingen zouden zich zelfs tot de islam hebben bekeerd.

De moslimleerlingen zouden al een jaar bezig zijn om de regels van de sharia op te leggen. Zo zonderden zij en andere leerlingen zich af om te bidden, eisten ze een gebedsruimte, legden ze aan meisjes en vrouwen op om geen oogcontact te hebben met jongens en mannen, zaten de jongens vooraan in de klassen en meisjes achteraan.

In december van vorig jaar startte de politie een onderzoek naar de extremistische activiteiten en werd ook de Duitse Staatsveiligheid ingeschakeld. De minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen riep ouders, leraren en jeugdwerkers op om meer aandacht te hebben op de islamistische radicalisering van jongeren.

(HL/Source: Bild, Focus via HLN/Illustration picture: Unsplash)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren