Tagtik

Opnieuw drugs gevonden bij Belgen die terugkeren uit Marokko

De Spaanse politie heeft opnieuw tientallen kilo’s hasj gevonden in de wagen van twee mannen met de Belgische nationaliteit bij hun terugkeer uit Marokko. Dat is opvallend want vorige week werden ook al twee Belgische gezinnen onderschept met tientallen kilo's drugs in hun wagen bij hun terugkeer van vakantie in Marokko.

Vrijdag werden twee Belgen van Marokkaanse afkomst tegengehouden met 50 kilo hasj in hun auto. De drugs waren verstopt in verborgen ruimtes.

De Spaanse politie heeft vorige week zondag ook al maar liefst 200 kilogram drugs gevonden in de wagens van twee gezinnen bij een controle in de haven van Ceuta, een Spaanse exclave aan de Noord-Afrikaanse kust. 

Het ging om hasj. Agenten van de Guardia Civil troffen de verdovende middelen aan in dubbele bodems in het dashboard en onderaan de auto’s. De drugs zaten verstopt in de voertuigen van twee Belgisch-Marokkaanse gezinnen die op de terugweg van vakantie in Marokko waren. De vier volwassenen werden opgepakt, acht kinderen (tussen 1 en 15 jaar) werden voorlopig ondergebracht in centra van de kinderbescherming. Beide voertuigen hadden een Belgische nummerplaat. De auto's stonden op het punt om met de veerboot naar de stad Algeciras, op het Spaanse vasteland, te varen. 

Sluwe tactiek van drugsbendes
En nu werden dus opnieuw drugs gevonden in de auto's van Belgen op terugweg van hun verblijf in Marokko. Het gaat volgens de politie om een vaste aanvoerroute van drugs vanuit Marokko naar België, waarbij drugsbendes profiteren van de terugkeer na de vakantie om hun drugs mee te smokkelen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren