Tagtik

Parket verspreidt robotfoto gevluchte moordenaar van Vlaamse advocate

De politie zoekt verder naar de dader in de zaak van advocate Claudia Van Der Stichelen die zaterdagmiddag aan haar advocatenkantoor in Sint-Lievens-Houtem, in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen werd neergeschoten. 

De echtscheidingsadvocate werd in koelen bloede neergeschoten en stierf ter plekke. Haar zoon werd zwaargewond. Getuigen zagen een man in grijze overall en met een rugzak weglopen, maar hij blijft voorlopig spoorloos. Zondagochtend zette de politie een helikopter in.

De politie trof op de plaats van de schietpartij een wapen aan, maar weet nog niet of het aan de schutter toebehoort. De politie gaat er ook van uit dat de schietpartij te maken heeft met een zaak van de advocate.  De dader is wellicht de ex van een cliënt die de advocate vertegenwoordigde.

Robotfoto dankzij getuigen
Politie en parket hebben zondagavond een robotfoto verspreid van de man die de Vlaamse advocate doodschoot. Op de robottekening is een man te zien, die volgens getuigen tussen 60 en 65 jaar oud is. De man is kalend, met kort grijs haar. Hij is 1 meter 80 groot, en normaal gebouwd. Hij sprak Vlaams. Op het moment van de moord was hij gekleed in een groene of blauwe overall of stofjas, en hij had een grijze of donkerkleurige rugzak bij. De robotfoto is gemaakt na het verhoren van verschillende getuigen die de man op de plek van het drama zagen, onder wie de zoon van het slachtoffer. 

Hebt u meer informatie over deze zaak, kent u de dader of weet u waar hij zich bevindt? Contacteer dan de politie via het gratis nummer 0800/30 300. Discretie wordt verzekerd.

(Skwadra by Tagtik/Source and picture: Police) 

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren