Tagtik

Poetin vergelijkt Biden met Trump

Vladimir Poetin beschouwt Joe Biden als een carrièreman en verwacht dat hij minder impulsief zal zijn dan Donald Trump. Dat zei de Russische president tijdens een interview met NBC, in aanloop naar de top met de Verenigde Staten die woensdag plaatsvindt in Genève, Zwitserland.

Het Kremlin lijkt echter geen al te hoge verwachtingen te hebben van deze ontmoeting. Vladimir Poetin benadrukt dat deze top plaatsvindt op een moment dat de bilaterale relatie tussen de twee landen doorheen de afgelopen jaren een dieptepunt heeft bereikt. Poetin beschouwt de nieuwe Amerikaanse president Biden "radicaal anders dan Trump in die zin dat president Biden een carrièreman is. Hij heeft praktisch zijn hele volwassen leven in de politiek doorgebracht. Denk maar aan het aantal jaren dat hij in de Senaat heeft doorgebracht", liet Poetin optekenen. Poetin hoopt dan ook dat Biden geen plotse, impulsieve manoeuvres zal doen.

Het Witte Huis kondigde aan dat er na de top van de twee staatshoofden geen gezamenlijke persconferentie zal zijn, in tegenstelling tot wat er gebeurde na de ontmoeting tussen Donald Trump en Vladimir Poetin in de Finse hoofdstad in 2018. Toen zei de voormalige Amerikaanse president dat hij meer vertrouwen heeft in de Russische president dan in de geheime diensten. Ditmaal zal alleen Joe Biden na de vergadering de pers toespreken.

(Skwadra by Tagtik/Source: NBC/Illustration picture: Facebook Joe Biden)

Ook dit kan u interesseren