Tagtik

Poetin vs Trump: “Moet ik kwaad worden?”

Op 5 september maakte de Russische president op het Eastern Economic Forum duidelijk dat voor Rusland de overwinning van Kamala Harris wenselijk was, omdat Trump de man was die "meer sancties tegen Rusland had ingesteld dan welke president dan ook voor hem had gedaan."  

“Onze favoriet, bij wijze van spreken, was de huidige president, de heer [Joe] Biden. Maar toen werd hij uit de race gehaald, maar hij raadde al zijn aanhangers aan om mevrouw [Kamala] Harris te steunen. Dus wij zullen hetzelfde doen”, zei Vladimir Poetin glimlachend. 

De volgende dag, tijdens een campagne-evenement in Wisconsin, reageerde de Republikeinse kandidaat op deze opmerkingen: “Ik weet niet of ik beledigd ben of dat hij me een plezier deed”. Hij vervolgde: "Ik kende Poetin, ik kende hem goed. Laatst steunde hij Kamala. Dat heeft me echt beledigd. Ik vraag me af waarom hij Kamala steunde. Nee, hij is een schaker. Moet ik daar boos over zijn? Ik denk dat het gedaan is, misschien met een glimlach, ik weet het niet. Wie weet het in godsnaam?"

Het lijkt er volgens Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov op dat Poetin niet serieus was in zijn steunbetuiging aan Kamala Harris. “Degenen die geïnteresseerd zijn in dit buitenland zouden al moeten proberen Poetins toon te begrijpen,” benadrukte hij. 

De bewezen verkiezingsinmenging en desinformatiecampagnes in het voordeel van Trump en gefinancierd door het Kremlin, maken natuurlijk duidelijk wie Poetin het liefst van al in het Witte Huis ziet.

(SR and Manon Pierre for Tagtik/Source: L’Indépendant/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren