Tagtik

Rusland betaalde reis van Belgisch minister van Buitenlandse Zaken naar de Krim

Hadja Lahbib maakte vorig jaar een reis naar het door Rusland bezette schiereiland de Krim. Die reis van de kersverse Belgische minister van Buitenlandse Zaken blijkt nu betaald te zijn geweest door Rusland.

Lahbib was op de Krim als RTBF-journaliste om een reportage te draaien over het ‘Global Values Summer Festival’, een cultureel evenement gefinancierd door Gazprom, het aardgasbedrijf van de Russische regering. Haar reis werd door de organisatie betaald en dus door Rusland. Het reizen naar de Krim via Rusland, wat Lahbib deed, is trouwens bij wet verboden in Oekraïne. Dat Lahbib nu federaal minister van Buitenlandse Zaken is geworden in België, stoot Oekraïne dan ook zwaar tegen de borst.

“Buitenlanders moeten zich houden aan de wetgeving van Oekraïne en het officiële standpunt van hun staat. België erkent de annexatie van de Krim door Rusland niet.” En verder: “Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Oekraïne praat via diplomatieke kanalen met België over de kwestie.” Wordt ongetwijfeld vervolgd!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren