Tagtik

Russische superster draait haar rug naar Poetin

Alla Poegatsjova, die ooit op handen werd gedragen in het Kremlin, heeft zich tegen de oorlog uitgesproken.

Alla Poegatsjova is de bekendste zangeres van Rusland. In de pers wordt ze de Russische Madonna genoemd. Op social media heeft ze de Russische inval in Oekraïne sterk veroordeeld. Haar mening zal zeker voor grote frustraties zorgen bij Poetin en zijn volgers. "Onze jongens sterven voor imaginaire doeleinden", zegt ze.

Alla Poegatsjova richt zich in haar post op Instagram tot de Russische overheid. Ze vraagt om op de zwarte lijst van zogenoemde "buitenlandse agenten" te worden gezet. De man van Poegatsjova, een bekende comedian en tv-presentator, werd vrijdag al op de lijst gezet, omdat hij zich herhaaldelijk heeft uitgesproken tegen de oorlog in Oekraïne.

"Ik ben solidair met mijn echtgenoot, een rechtschapen, fatsoenlijke en eerlijke man, een echte en onvergetelijke patriot van Rusland, die zijn vaderland voorspoed, vrede, vrijheid van meningsuiting toewenst en wenst dat onze jongens niet langer sterven voor denkbeeldige doeleinden die van ons land een paria maken en het leven van onze burgers bemoeilijken."

Zal de muziek van Poegatsjova nog weerklinken in het Kremlin?

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALLA PUGACHEVA (@alla_orfey)

Ook dit kan u interesseren