Tagtik

Schandaal na een executie: waar zijn de organen van de gevangene gebleven?

Een groot schandaal is uitgebroken in de Amerikaanse staat Alabama. Verschillende families van ter dood veroordeelde gevangenen verenigen zich om het falende gevangenissysteem aan de kaak te stellen.

De lichamen van geëxecuteerde gevangenen werden immers zonder organen aan de families teruggegeven. Dit werd onthuld door de families van twee voormalige gevangenen die stierven in een gevangenis in Alabama. De zaak kwam vervolgens op 16 november aan het licht met het verhaal van Brandon Clay Dotson, wiens lichaam zonder hart en in staat van ontbinding aan zijn dierbaren was teruggegeven. Sindsdien is de kritiek blijven binnenstromen, waarbij individuele nalatigheid of de organisatie van orgaanhandel aan de kaak wordt gesteld.

Paris Match meldt in haar columns dat de familie een klacht heeft ingediend, waarin zij een “verwerpelijke schending van de menselijke waardigheid” aanhaalde, gelijkgesteld met “ernstige roof en verminking”. Vervolgens sloten andere families zich aan bij de beweging en deelden soortgelijke ervaringen.

Op dit moment is geen enkele hypothese verworpen. De oorzaak van de ‘verwijdering’ van de organen blijft onduidelijk… De staat Alabama kan de verdwijning van het hart van Brandon Clay Dotson nog steeds niet verklaren. Het gaat alvast om een groot mysterie dat rond het gevangenissysteem in Alabama hangt en dat de verontwaardiging van de getroffen gezinnen alleen maar vergroot.

(Tagtik/Source:  Linfo.re - ParisMatch/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren