Tagtik

Skikampioen furieus wanneer klimaatactivisten wereldbeker verstoren (VIDEO)

De Noorse skiër Henrik Kristoffersen moest fysiek worden tegengehouden toen hij uithaalde naar demonstranten tegen de klimaatverandering die zaterdag het WK slalom in Gurgl verstoorden. De race werd onderbroken nadat activisten tussenbeide kwamen en door veiligheidsfunctionarissen moesten worden weggesleept. 

Dit is het verbazingwekkende moment waarop een Noorse skiër in bedwang moest worden gehouden toen hij uithaalde naar klimaatactivisten die afgelopen weekend de Wereldbeker Alpineskiën in Gurgl, Oostenrijk, verstoorden.

Henrik Kristoffersen, de meest succesvolle slalomskiër van Noorwegen, werd weggetrokken van demonstranten terwijl ambtenaren anderen van de hellingen sleepten. Het werd een dramatische onderbreking van het slalomevenement.

Met nog vijf skiërs te gaan, werd de race onderbroken toen activisten van de Last Generation op het ijs zaten te spuiten, borden vasthielden en achter de finish gingen zitten. 

Bij het bespreken van de beelden zeiden Eurosport-commentatoren dat de demonstranten ‘hun best deden om de sport eerlijk gezegd te ontwrichten, waar de fans het meer dan wie dan ook mee oneens lijken te zijn’.

Men zag Kristoffersen wijzend naar de demonstranten, zichtbaar gefrustreerd toen ambtenaren en politie hem probeerden tegen te houden. 'Het is zo respectloos', zei Kristoffersen tegen de Noorse nationale omroep NRK. 'Zeg wat je wilt, stem en probeer van daaruit dingen te veranderen. Maar verpest het niet voor mensen. Het is ronduit walgelijk.'

'Hij houdt gewoon zo veel van de sport. Hij raakt er van streek door', zei een commentator.
'Dat is het type skiër dat deze jonge knaap is. Hij draagt ​​zijn hart op zijn mouw', zei een co-presentator.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren