Tagtik

Trump verliest de pedalen: "Hezbollah is 'zeer intelligent'"

Donald Trump krijgt sinds donderdag zware kritiek omdat hij Hezbollah, het zwarte beest van Israël en een bondgenoot van Hamas, durfde te omschrijven als een “zeer intelligente” groep.

Een uitspraak die kennelijk woede oproept in het kamp van de Amerikaanse president Joe Biden en enkele van zijn Republikeinse rivalen. De timing is duidelijk slecht nadat Hamas, de bondgenoot van Hezbollah, Israël in het hart heeft getroffen.

“Weet je, Hezbollah is erg intelligent, ze zijn allemaal erg intelligent”, zei de afgezette president, kandidaat voor de volgende presidentsverkiezingen, woensdagavond tijdens een bijeenkomst voor zijn aanhangers in Florida.

Een nauwelijks verhulde, zelfs ronduit ironische kritiek op het buitenlands beleid van zijn rivaal, de huidige president Joe Biden, vanwie hij vindt dat het hij het vermogen niet heeft om de Verenigde Staten te regeren of een goede rol te spelen op het internationale toneel.

Trump aarzelde dan ook niet om te beweren dat het Hamas-offensief nooit zou hebben plaatsgevonden als hij nog in het Witte Huis had gezeten. “Niemand zou zich zelfs maar hebben kunnen voorstellen om zich in Israël te wagen als de verkiezingen niet waren gestolen”, verklaarde de Republikein, die beslist zijn toon niet verandert.

(Skwadra and LpR by Tagtik/Source: AFP/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren