Tagtik

Verdachte van poging verkrachting aan Donkmeer gezocht

Op vrijdag 28 juli 2023, rond de middag, randde een onbekende man een 34-jarige vrouw aan in het natuurgebied Berlare Broek, vlakbij het Donkmeer in Berlare.

De feiten gebeurden op een smal wandelpad tussen knooppunt 14 en 15.

Het slachtoffer was aan het wandelen toen ze plots langs achter werd gegrepen door de verdachte. Hij duwde haar op de grond en trachtte haar te verkrachten. De vrouw heeft zich hevig verzet en kon vluchten. Haar gsm heeft ze op de plaats van de feiten moeten achterlaten omdat de verdachte deze had weggegooid.

Ongeveer twee uur na de feiten is de vriend van het slachtoffer teruggekeerd naar het wandelpad om de gsm van zijn vriendin te zoeken en om foto’s te maken van de plaats.

Op één van de foto’s staat de vermoedelijke verdachte, deze wordt herkend door het slachtoffer.  Vermoedelijk is de verdachte teruggekeerd naar de plaats van de feiten, want hij had toen een elektrische step bij.

De verdachte is een man tussen de 30 en 35 jaar. Hij is normaal gebouwd en vrij groot, tussen 1m85 en 1m90 lang. Hij heeft donker haar en een donkere volle baard.

Op het moment van de feiten droeg hij een donkerblauwe T-shirt met een donkere jeans. Hij had een zwarte rugzak van het merk “Quicksilver” bij en droeg zwarte sportschoenen van het merk Nike met een opvallende witte zool. Hij had ook een zwarte step bij.

De man sprak Nederlands met een accent uit de regio Berlare.

Hebt u informatie over deze zaak of herkent u de dader? Dan kan u contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800/30.300.

(Skwadra by Tagtik/Source and picture: Police)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren