Tagtik

Vlaams radiopresentator in cel voor zedenfeiten

Zondag ging een schok door het medialandschap met het nieuws dat VRT-radiopresentator Sven Pichal in de cel is beland. Hij wordt verdacht van ernstige zedenfeiten.

Aanvankelijk kwam alleen het bericht dat Sven Pichal, de 44-jarige radiopresentator van Radio 2, vooral bekend voor zijn consumentenprogramma 'De Inspecteur' met onmiddellijke ingang ontslag had genomen bij de VRT. "Om persoonlijke redenen", zo liet zijn advocaat weten.

In de loop van zondag sijpelde in de media meer nieuws door over die persoonlijke redenen: Pichal bleek al sinds vrijdag in de gevangenis van Turnhout te zitten. Hij werd opgepakt in een onderzoek naar het bezit en het verspreiden van kinderporno. Donderdagavond werd hij opgepakt, vrijdag verscheen hij voor de onderzoeksrechter en werd hij naar de gevangenis gebracht.

Volgens VRT NWS is Pichal opgepakt in het kader van een grootschalig onderzoek dat al langere tijd loopt en werden nog enkele andere personen opgepakt. Dinsdag verschijnt Pichal opnieuw voor de onderzoeksrechter die zal beslissen of hij aangehouden blijft.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS, Nieuwsblad, HLN/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren