Tagtik

Vlaamse sterft na val van rots in Ardennen: onderzoek geopend

Het levenloze lichaam van de Vlaamse Zoë werd een jaar geleden gevonden aan de voet van de Hérou in de Belgische Ardennen. De 33-jarige vrouw was samen met haar echtgenoot gaan wandelen en maakte een dodelijke val van 50 meter.

De echtgenoot van Zoë vertelde dat ze op de rand van de rots stond te wachten. De man maakte foto’s van haar tot ze hem plots zei dat hij moest oppassen voor twee honden die de rand naderden. De echtgenoot keek bijgevolg even om, maar toen hij zich weer tot haar richtte, was ze weg. Vijftig meter lager werd het lichaam van de jonge vrouw teruggevonden. 

Kwaad opzet?
Er werd uitgegaan van een ongeval en er werd dan ook geen autopsie uitgevoerd. Sinds afgelopen zomer heeft het parket van Luxemburg echter toch een onderzoek opgestart. Dat onderzoek wordt nu overgedragen aan het parket van Antwerpen. Er wordt voorlopig nog niet gecommuniceerd over de onderzoeksdaden en vondsten. Maar volgens L'Avenir zouden de Antwerpse onderzoeksrechter, de magistraat en speurders binnenkort naar de Hérou-rots moeten afdalen voor onderzoek.

(Skwadra by Tagtik/Source: L'Avenir - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren