Tagtik

"Vladimir, doe het niet. Je kunt zoiets niet doen"

Maandagavond konden we live op X (voorheen Twitter) luisteren naar een gesprek tussen Trump en zijn rijkste supporter, Elon Musk. 

Het was een uitwisseling die soms absurd was en dan weer doorspekt met samenzweringstheorieën. Tussen Donald Trump, die de huidige president van de Verenigde Staten Joe Biden ronduit bekritiseerde, en Musk die zijn favoriete kandidaat prees, werd het nooit echt een diepgaand intellectueel gesprek.

Tijdens het gesprek beweerde de miljardair dat Poetin nooit zijn "speciale operatie" (grootschalige invasie) in Oekraïne zou hebben gelanceerd als Trump aan de macht was gebleven, en beschouwde Joe Biden als een van de oorzaken van het uitbreken van het conflict. 

De Republikeinse kandidaat van zijn kant stelde dat Rusland pas was begonnen met het sturen van zijn troepen nadat hij het Witte Huis had verlaten. "Ik dacht dat Poetin dit deed om te onderhandelen - omdat hij een goede onderhandelaar is. En toen begon Biden domme dingen te zeggen - hij zei bijvoorbeeld dat Oekraïne deel kon uitmaken van de NAVO. En zolang de NAVO bestond, heeft Rusland altijd gezegd dat het daar niet mee zou instemmen", voegde hij eraan toe. Dit bewijst duidelijk dat Biden "een heel laag IQ heeft". 

"Een geweldige mening"... dat is slechts één voorbeeld van de bloemen die Elon Musk tijdens de uitwisseling naar Trump kon gooien. 

Later sprak de voormalige bewoner van het Witte Huis over zijn relatie met de Russische president, waarbij hij bevestigde dat hij een goede relatie met hem had en dat hij hem respecteerde. Hij vertelde in het bijzonder hoe hij had geprobeerd het hoofd van het Kremlin ervan te weerhouden Oekraïne aan te vallen: "Ik zei hem: doe het niet. Je kunt het niet doen, Vladimir".

(SR and Manon Pierre for Tagtik/Source: L’Indépendant/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren