Tagtik

Wordt het vastgoed-imperium van Poetin het volgende doelwit van de Oekraïners?

Volgens het Russische ministerie van Defensie is vannacht een Oekraïense drone neergeschoten door luchtverdediging nabij Sint-Petersburg en vervolgens ook eentje nabij Moskou. Een aanval die niet willekeurig werd uitgevoerd. De geboorteplaats van het Russische staatshoofd ligt daar immers, op zo'n 850 km van Oekraïne.

De olieterminal in Sint-Petersburg werd gisteravond aangevallen door verschillende Oekraïense drones. De Russische pers beweert dat een van de apparaten was uitgerust met 3 kilo explosieven. Volgens de Baza-media bereikte het puin de tanks van de Russische olieterminal, waardoor er een brand ontstond over een oppervlakte van 130 vierkante meter. De oliterminal werd in as gelegd. “Een Oekraïense militaire bron vertelde persbureau Reuters dat de beoogde doelen werden getroffen en er sprak is van een “nieuwe fase” in de oorlog”, specificeert 7sur7.

Tijdens deze nieuwe operatie vloog naar verluidt ook een Oekraïense drone over de residentie van Kremlin-leider Vladimir Poetin. Een presidentiële villa die, hoewel gepresenteerd als een officieel gebouw, in een privéomgeving door Poetin wordt bewoond.

De afgelopen maanden hebben Oekraïense strijdkrachten hun aanvallen op Rusland opgevoerd, waarbij ze zich alleen tot het grensgebied beperkten. Die aanpak werd nu dus bijgestuurd.

(Tagtik/Source: 7sur7/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren