Tagtik

YouTube gooit pedofiele verkrachter R. Kelly buiten

YouTube heeft besloten om de officiële kanalen van R. Kelly offline te halen. Sinds dinsdag is het dan ook niet meer mogelijk om muziekvideo's van de Amerikaanse rapper op zijn officiële kanalen te bekijken.

"Uiteindelijk ondernemen we deze actie om onze gebruikers te beschermen, vergelijkbaar met andere platforms", schrijft Nicole Alston van YouTube in een memo, die persbureau Bloomberg kon inkijken. Recent werden ook de officiële accounts van Kelly op Facebook, Twitter en Instagram uitgeschakeld.

R&b-zanger R. Kelly werd eind september door de rechtbank in New York over de hele lijn schuldig bevonden aan negen aanklachten waaronder kindermisbruik, ontvoering en afpersing. Er lopen daarnaast nog andere rechtszaken tegen hem voor gelijkaardige aanklachten in de staten Illinois en Minnesota.

"Deze veroordeling brandmerkt R. Kelly voor altijd als een roofdier, dat zijn faam en rijkdom gebruikte om voor zijn eigen seksuele bevrediging jacht te maken op jonge en kwetsbare slachtoffers en op mensen die niet gehoord worden", aldus openbare aanklager Jacquelyn Kasulis.

(Skwadra for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren