Tagtik

Zelenski: "2023 wordt het jaar van de overwinning"

De Oekraïense president Volodimir Zelenski gelooft bij het ingaan van dit nieuwe jaar dat zijn natie de overwinning tegen de Russische invaller zal behalen. 

“Laat dit het jaar van onze terugkeer zijn”, zei Volodimir Zelenski zaterdag net voor de jaarovergang. “De terugkeer naar ons land, naar het normale leven, naar gelukkige momenten zonder avondklok.” Volgens Zelenski begon “2022 op 24 februari”, de datum dat Rusland Oekraïne binnenviel en is het nog steeds “donker, luidruchtig en complex” voor zijn landgenoten. “Maar we zullen nooit meer bang zijn. Dit jaar was het jaar van Oekraïne. Het jaar van de Oekraïners.”

Geen talloze wensen voor de Oekraïense president, maar één duidelijke wens voor het nieuwe jaar voor zijn land en zijn landgenoten: de overwinning. “Tussen de berichten van honderdduizenden gedode vijanden, duizenden eenheden van verwoest Russisch legermateriaal, zou het belangrijkste cijfers en het grootste succes moeten verschijnen”, klonk het nog. “603.628 vierkante kilometer. Het gebied van een onafhankelijk Oekraïne, zoals het al sinds 1991 bestaat. En altijd zal bestaan. Glorie voor Oekraïne! Gelukkig nieuwjaar!”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook video)

Ook dit kan u interesseren