Tagtik

"Russen merken nu pas dat het oorlog is"

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft zich recent uitgebreid naar Russisch grondgebied, met een Oekraïense aanval in de Koersk-regio. Oekraïne wil hiermee politieke druk op Rusland uitoefenen, in de hoop dat de Russische bevolking hierdoor tegen de oorlog zal protesteren. 

Mychajlo Podoljak, adviseur van president Zelensky, gelooft dat dit kan leiden tot politieke veranderingen in Rusland, zo vertelde hij op de Nederlandse televisie. 

"Russen merken nu wat oorlog inhoudt", aldus Podoljak, op 'Nieuwsuur' bij de NOS. "Twee jaar was 't oké: je weet dat er ergens mensen gedood worden, maar jij hebt er geen last van. Nu komen de problemen wel heel dichtbij, en dat zet de politiek onder druk."

Volgens Podoljak wil Oekraïne met het tegenoffensief in Rusland de publieke opinie in Rusland beïnvloeden: "De oorlog verschuift naar Russisch gebied. Dan volgt een grootschalig protest en dat zal politieke verandering tot gevolg hebben in Rusland. Dat is de enige weg naar een rechtvaardig einde aan deze oorlog."

(Fausto by Tagtik/Source: NOS/Illustration picture: picture alliance / Photoshot | -)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren