Tagtik

Zelenski noemt raketaanval op Odessa “Russische barbaarsheid”

Het Oekraïense leger meldt dat er zaterdag vier kruisraketten werden afgevuurd op Odessa, de belangrijke Oekraïense havenstad aan de Zwarte Zee. Twee daarvan zouden “haveninfrastructuur” hebben geraakt, de twee andere raketten zijn volgens het leger neergehaald. Verschillende mensen raakten gewond.

De Oekraïense president Volodimir Zelenski noemt de Russische raketaanval op Odessa “duidelijke Russische barbaarsheid” in een videoboodschap. Voor Zelenski is de Russische aanval een nieuwe reden voor andere landen om Oekraïne wapens te geven “die nodig zijn voor de overwinning”.

Het is opvallend dat die aanval er kwam aangezien een dag voordien Rusland en Oekraïne nog een deal sloten met Turkije en de Verenigde Naties over het hervatten van de graanuitvoer via Oekraïense havens aan de Zwarte Zee.

Voor Zelenski heeft Rusland zich met de raketaanval politiek blootgegeven. “Als iemand in de wereld eerder heeft gezegd dat het nodig is om een ??dialoog met Rusland te voeren, om zo een wapenstilstand overeen te komen zonder ons grondgebied van de bezetters te bevrijden, dan hebben de raketten van vandaag deze mogelijkheid vernietigd”, zei hij.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook video screenshot)

Ook dit kan u interesseren