Tagtik

Zelensky vreest dat de oorlog niet zal stoppen

Volodymyr Zelensky heeft er bij de lokale autoriteiten op aangedrongen concrete voorstellen te doen om het land voor te bereiden op een nieuwe strenge winter onder Russische bombardementen.


Een bron dicht bij de president vertelde The Kyiv Independent dat er binnenkort een uitgebreid plan met militaire, economische en politieke aspecten zal worden opgesteld en gepresenteerd aan het publiek.


Dit plan is geen alternatief voor het 'overwinningsplan' dat de Oekraïense leider al gedeeltelijk heeft onthuld, maar eerder een nationale strategie om de komende winter door te komen.


Vorige week legde Volodymyr Zelenskyy zijn 'overwinningsplan' uit, met verschillende belangrijke punten, waaronder een snelle toetreding van Oekraïne tot de NAVO.


Deze aankondiging komt op een moment dat de Verenigde Staten concreet bewijs hebben gekregen van de betrokkenheid van Noord-Korea bij het conflict. De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin bevestigde deze week de informatie die door Kiev en Seoel is gedeeld.


"Er is bewijs dat er troepen van de Democratische Volksrepubliek Korea (Noord-Korea) in Rusland zijn. Wat ze precies doen? Dat valt nog te bezien. Dit zijn dingen die we moeten uitzoeken," zei hij tijdens een bezoek aan Rome.

(Fausto with QG - Source : Kyiv Independent / Picture: © Unsplash)

 

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren