Tagtik

Bespaar tijd en geld met deze slimme ovenschotel

Alle ingrediënten samen op de bakplaat leggen en de oven zijn werk laten doen. Zo makkelijk en energiezuinig kan koken zijn. Ook nog eens snel en weinig afwas, ideaal voor op een drukke dag! En tevens kan je ondertussen andere werkjes doen … of gewoon wat rusten.

Verleidelijk? Ga aan de slag!
Verse groenten hoef je alleen nog schoon te maken en te snijden. Je bedekt een bakplaat en legt daar je gesneden groenten op. Besprenkel ze met wat olie (en eventueel kruiden) en hussel ze door elkaar. Graag verschillende groentjes? Geen probleem: je kan perfect verschillende groenten tegelijkertijd garen op de bakplaat. Deze zet je in een voorverwarmde oven op 180°. Door je groenten te garen in de oven, krijg je heerlijke ‘krokante’ groentjes.

Zitten er verschillende groenten in je bereiding? Dan kan de baktijd soms verschillen. Sommige groenten moet je dus pas enkele minuten later toevoegen aan de bakplaat om ervoor te zorgen dat alles gelijk gaar is. Handige tip: hoe kleiner je de groenten snijdt, hoe sneller ze gaar zijn. Nadien leg je er het vlees of de vis bij.

Inspiratie voor ‘alles op één bakplaat’:
-kippenpilons met geroosterde groenten
-gemarineerde zalm op de bakplaat met geitenkaas en zoete aardappel (in frietjes gesneden)
-gebraden honingkip met krieltjes en jonge worteltjes
-Italiaanse worstjes met geroosterde groentjes
-bakplaatpaella met zeevruchten
-pitta met feta
-geroosterde pompoen, feta en pijnboompitten
-pastinaak, prei, appel en brie
-courgette gevuld met gehakt en mozarella

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren