Tagtik

De Croo: festivals in tweede helft zomer zijn mogelijk

Ook voor de eventsector is er licht aan het einde van de tunnel. Volgens premier Alexander De Croo (Open VLD) moet het mogelijk zijn om enkele grotere festivals te laten doorgaan in de tweede helft van de zomer.  De premier had daarover het voorbije weekend een contact met onder meer de festivalorganisatoren van Tomorrowland.

Dinsdag zal het Overlegcomité de precieze details bespreken en de voorwaarden vastleggen. Daarbij wordt er gedacht om toegang te geven op basis van het Europese “green certificate”. Premier De Croo besprak de uitwerking van dat Europees vaccinatiepaspoort dit weekend nog met zijn Europese collega’s tijdens de Europese Raad.

Het is volgens De Croo mogeijk om festivals goed en veilig te organiseren. "Tegen augustus hebben alle volwassenen in ons land de kans gehad om zich te laten vaccineren. Bovendien hebben we in ons land ontzettend veel expertise in de evenementen- en festivalsector. Het gaat om professionals die tot de wereldtop behoren.", besluit de premier. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga)

Ook dit kan u interesseren