Tagtik

Handige beauty-tip voor het sporten

Sporten is leuk! Maar zie jij ook zo op tegen het wassen van je haar achteraf? Soms heb je net de dag voordien je haar netjes gewassen en vraagt je vriendin om toch dat loopje samen te gaan doen.

Na een (zweterige) sportsessie zorgt het zweet en de toegenomen olieproductie voor een vettige hoofdhuid.

Laat je voortaan echter niet tegenhouden omwille van je haar. Je hoeft het ook niet nog eens te wassen, want té veel wassen droogt je haren namelijk uit in plaats van ze te verzorgen.

Dé oplossing: droogshampoo aanbrengen voor het sporten

Droogshampoo zorgt voor absorptie van de olie die je haar vet maakt. Breng daarom voor het sporten droogshampoo aan bij de haarwortels. Op die manier absorbeert de droogshampoo niet alleen de extra oliën op de hoofdhuid, maar neemt hij tijdens het sporten ook het zweet op. Zo hoef je niet elke keer na het sporten je haar te wassen.

Weet wel dat droogshampoo je haar niet reinigt en het wassen met water en shampoo niet vervangt. Breng het ook zeker niet aan op nat haar want dan kunnen er klontertjes ontstaan.

Droogshampoo aanbrengen voor het sporten is dus de oplossing; nog even borstelen na het sporten en in een handomdraai ziet je haar er weer luchtig en fris uit!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren