Tagtik

Is een elektrisch toestel huren interessanter dan kopen?

Elektrische toestellen zijn duur. Ga maar eens tellen hoeveel van die toestellen we elke dag of wekelijks gebruiken: van wasmachine tot televisie.

Maar wist je dat je deze toestellen ook kan huren? Wel interessant voor mensen die bijvoorbeeld nog niet gesetteld zijn of mensen wiens leven nog alle kanten uit kan. Wanneer je een elektrisch toestel huurt in plaats van koopt, betaal je dus voor de service maar niet voor het bezit. Deze formule leert mensen bewuster omspringen met spullen. In onze ‘wegwerpmaatschappij’ moeten we leren om te consuminderen: niet altijd willen hebben maar huren, delen, weggeven en recycleren. Tevens zal het bedrijven aanzetten om producten beter te ontwikkelen. In het verleden waren producten ontworpen om snel kapot te gaan. Bij een huurabonnement hebben bedrijven er voordeel bij dat hun producten langer meegaan. Duurzaamheid staat dus voorop!

Zijn huurabonnementen interessant?
De Inspecteur op Radio 2 zocht het uit.
“We willen het voor klanten makkelijker maken om een goed en energiezuinig apparaat in huis te hebben”, legt Arne Van Verdegem van Coolblue uit. “We bieden die huurformule aan voor alle huishoudtoestellen waar energiezuinigheid een factor kan zijn: koelkasten, diepvriezers, wasmachines, droogkasten, televisies, zelfs koffiezetapparaten.” Arne somt de voordelen op van die huurabonnementen bij Coolblue:

· De klant betaalt bij het bestellen één keer eenmalige kosten en daarna elke maand een vast bedrag. Je hoeft dus niet meteen een groot bedrag af te rekenen.
· Het toestel wordt gratis aangesloten op de gewenste plek
· Als het product kapotgaat, repareren of vervangen we het binnen 48 uur.
· Na 1 jaar maandelijks kosteloos opzegbaar
· Bij verhuizing bieden we de mogelijkheid om het product gratis mee te verhuizen
Na ongeveer 3 à 3,5 jaar is het apparaat ‘betaald’ aan abonnementsprijs. Het is echter bij wet verboden in België om het toestel over te kopen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren