Tagtik

Met deze tips bespaar je op je was

Het huishouden vraagt veel tijd, energie en … geld. Daarom is het belangrijk om te besparen waar je kan, en dit zonder te moeten inboeten op netheid.
Denk bijvoorbeeld eens aan de hoeveelheid was die je hebt op een week. Al dat wassen kost veel tijd, energie, water en wasmiddel.
Met deze tips van huishoudexperte Zamarra kan het een stuk duurzamer en goedkoper.

Na één keer dragen wassen?
Stop met kleding in de wasmand te gooien die we één keer hebben gedragen. Het is niet goed voor het textiel, het slijt sneller en het verbruikt water en wasmiddel.

Check kledingstukken alvorens in de wasmand te gooien
Check gedragen kleding op vlekken, vette boorden of transpiratiekringen. Merk je hier niets van maar ruikt het kledingstuk gewoonweg niet fris meer? Gebruik dan je kledingspray en spuit je kledingstuk hiermee in. Hang het nog even buiten als je kan. Zo’n spray is zeker niet onhygiënisch en pakt de bacteriën aan. Het zijn de bacteriën die de geurtjes veroorzaken. Een andere manier om de bacteriën aan te pakken is je kledingstuk in een plastic zak een nachtje in de vriezer steken. Dit is ook een ideale manier om je donkere denim zijn kleur te laten behouden.

Wol
Wolvezels zijn van nature water- en vuilafstotend. Ook heeft merinowol zelfs een waterafstotende werking waardoor het niet gaat ruiken. Vlekken kan je meestal van wollen kleding afborstelen. Tip: vrieslucht en mist maakt je wollen kledingstuk weer helemaal fris.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren