Tagtik

Met deze trucs verkoop je met succes op Vinted

Heel wat mensen willen hun kleding en accessoires een tweede leven geven om alzo geld te verdienen door te verkopen wat ze niet meer dragen.

Velen gebruiken hiervoor Vinted, de online marktplaats die actief is in verschillende landen, waaronder ook België en Nederland. De website fungeert als een platform voor de koop en verkoop van tweedehands goederen, waaronder vooral kleding en toebehoren.

Wees op je hoede
Soms gebeurt het wel eens dat kopers niet betalen; de ontvanger beweert dat de doos die gestuurd werd leeg is. Ook kan de koper beweren dat het opgestuurde kledingstuk nep is, dat het geen echt merkstuk is zoals beweerd werd in de beschrijving. Deze koper betaalt dus ook in dit geval niet.
Als verkoper heb je geen rechten en Vinted kiest meestal de kant van de koper.

Tips van Vinted
-lees het profiel en de reviews van de koper
-ga in gesprek met de koper via de app van Vinted en niet via whatsapp. Wees op je hoede als de koper het gesprek naar ergens anders wil verplaatsen.
-hou foto’s bij van de items die je verkocht, ook van de verpakking

Zo verkoop je met succes
Verkoop minstens 10 stuks in één keer zodat je een soort van winkeltje hebt.
Maak mooi foto’s in daglicht. Gebruik geen hippe instagramfilter.
Durf de vraagprijs iets te hoog te zetten. Zo kunnen geïnteresseerden nog afdingen en krijg jij jouw originele prijs. De koper heeft dan het gevoel een goede zaak gedaan te hebben.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2 - podcast WinWin/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren