Tagtik

Solowandelen: dit zijn de voordelen

Met je partner, kinderen of in groep gaan wandelen is steeds gezellig. Maar niet iedereen heeft steeds de mogelijkheid om mensen mee te krijgen op die wandeling. Of soms heeft een mens eens zin om alleen te gaan stappen. Wel, solowandelen heeft ook tal van voordelen.

Tijd voor jezelf
Jij beslist zelf hoe snel je stapt, waar je gaat stappen en of je dan nog halverwege een omweggetje maakt of een pauze inlast. Je hoeft met niemand rekening te houden. De keuze is helemaal aan jezelf!

Rustgevend
Trek op een rustige dag in je eentje de bossen of velden in. Niets is zo rustgevend en goed voor de geest! Je wordt tevens niet afgeleid door iemand die naast of achter je loopt waardoor je helemaal kan opgaan in de natuur. De natuurgeluiden hebben trouwens een meditatieve werking: van het geluid van de ritselende bladeren, de fluitende vogels tot de wind die door de takken waait.

Je kan je favoriete muziek of podcast beluisteren
Indien je zelf geen ‘stiltewandelaar’ bent, doe je gewoon je oortjes in en beluister je wat je zelf wil.
Opgepast: zet het volume niet te hard zodat je alert blijft voor omgevingsgeluiden zoals een bellende fietser die jou nadert.

Je ontmoet nieuwe mensen
Solowandelen kan ook een sociale ervaring zijn. Wandelaars die alleen stappen hebben nogal eens de neiging om een praatje te maken met toevallige passanten (tenminste als je dit zelf wil!). Zo kan alleen wandelen bijzondere ontmoetingen opleveren.

(Skwadra by Tagtik/Source: Wandelmagazine/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren