Tagtik

BDW: "Zonne- en windenergie voorkomt stroomtekort niet"

Door het uitvallen van 6 van de 7 Belgische kerncentrales dreigt in november een stroomtekort. Federaal minister van Energie Marie-Christine Marghem kon maandag niet komen met maatregelen en legt de verantwoordelijkheid volledig bij energieleverancier Electrabel.

Volgens de oppositie heeft de regering-Michel en vooral de N-VA veel te weinig gedaan om een eventueel stroomtekort op te vangen. "Het is toch onaanvaardbaar dat er vier jaar na datum nu nog altijd geen nieuwe gascentrales zijn om dat op te vangen?", aldus Gents burgemeester Termont die beweerde dat de N-VA gesprekken over de afbouw van kerncentrales heeft tegengehouden.

Bart De Wever, Antwerps burgemeester en voorzitter van N-VA, reageert fel op de kritiek van Termont. "Zelfs in de plannen van de partijen die altijd tegen nucleaire energie geweest zijn, hadden ze de nucleaire centrales nog nodig tot 2022", aldus De Wever bij VRT Nieuws. "Dus zeggen dat dit met het rood-groene beleid had kunnen worden voorkomen - dat dit met zon en wind opgelost zou zijn geweest - is een totaal sprookje."

(Fausto by Tagtik/Source: VRT Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren