Tagtik

Belgische luchtvaartmaatschappij zoekt proefpersonen

De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium werd twee jaar geleden opgericht, maar ging pas twee weken geleden effectief van start. Air Belgium zal voornamelijk vluchten aanbieden tussen België en China. De eerste commerciële vlucht ging echter van Amsterdam naar Paramaribo (Suriname), in opdracht van Surinam Airways.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij schept maar liefst 600 banen, 360 hiervan bij de maatschappij zelf en de rest op de luchthaven. Air Belgium beschikt over vier vliegtuigen en ambieert jaarlijks 500.000 passagiers op hun bestemming te brengen. De komende tien jaar zal de Belgische maatschappij vliegen vanop Charleroi.

Op Brussels South Charleroi Airport komt een nieuwe terminal en de landingspiste wordt er verlengd met 700 meter, tot 3.200 meter. In het begin zal Air Belgium enkel tussen Charleroi en Hongkong vliegen en het biedt daarmee een heel specifiek aanbod.

Terwijl de luchtvaartbusiness in Europa en Amerika al enorm concurrentieel is, zullen de komende twee decennia een miljard meer Chinezen het vliegtuig nemen. Dat komt omdat de middenklasse in China fel groeit. Hierdoor hebben steeds meer Chinezen geld om het vliegtuig te nemen. De Griekse CEO van Air Belgium, Nikci Terzakis, richt zich daarom op de vluchten tussen België en China.

De Belgische luchtvaartmaatschappij organiseert op zaterdag 21 april een voorbereidingsvlucht voor het grote publiek. Passagiers die voor het eerst met de Airbus 340 willen meevliegen, steunen het goede doel door een ticket te kopen. Air Belgium schenkt de opbrengst immers aan Kom Op Tegen Kanker en Télévie.

"Voor Air Belgium en Brussel South Charleroi Airport is dit een grote test. Normaal is zo’n vlucht niet toegankelijk voor het grote publiek, enkel voor medewerkers en hun familie. Wij gaan voor een andere aanpak en horen graag de mening van de passagiers, gaande van bagage-afhandeling en inchecken tot de service aan boord", zegt Niky Terzakis, CEO van Air Belgium bij Het Laatste Nieuws. De eerste vlucht zal van Charleroi naar Hongkong gaan.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren