Café zonder bier dreigt tijdens WK
Door een tekort aan CO2 kunnen heel wat cafés in België wel eens zonder bier komen te zitten. Dat is bijzonder vervelend aangezien heel wat horeca-uitbaters momenteel heel wat volk over de vloer krijgen dat de WK-machten komt volgen. Niet alleen de Belgische bier- en frisdrankproducenten of café-uitbaters, maar ook hun collega's in heel de wereld beleven financiële hoogdagen met dit WK voetbal. Een plots tekort aan bier of frisdrank zou dan ook financieel een grote impact hebben.
Door het succes van het WK, dat op grote schermen in heel België gevolgd wordt, kunnen de bier- en frisdrankproducenten amper de vraag volgen. Door een nijpend tekort aan koolstofdioxide (CO2) dreigt de productie van Jupiler, Duvel of Coca-Cola nu in gevaar te komen.
Het gespecialiseerde magazine Gasworld meldt dat Europa op dit moment met 'het grootste leveringsprobleem van koolstofdioxide van de laatste decennia' kampt.
Koolstofdioxide wordt gebruikt om bubbels in frisdrank en in bier (flesjes of blik) toe te voegen, maar het zorgt er ook voor dat bier uit de vaten vloeit.
(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)