Tagtik

[UPDATE] Solden beginnen met flinke kortingen!

Woensdag 3 januari beginnen de wintersolden. De koopjesjagers kunnen meteen rekenen op flinke kortingen. Waar vroeger begonnen werd met afprijzingen van 20 of 30 procent, halen de winkeliers nu meteen de bordjes van -40% boven.

"Doorheen het jaar zijn er al heel wat kortingsmomenten, zoals de tussenseizoensopruiming, Black Friday, koppelverkoop tijdens de sperperiode of de constante stroom aan kortingen die grote, internationale webshops toekennen", zo vertelde Christine Mattheeuws, voorzitster van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), bij De Standaard. "Die zorgen ervoor dat de consument tijdens de solden meteen een fikse korting verwacht."

Kleinhandelaars zien zich verplicht om fikse kortingen te geven: "Ze moeten meedoen in die kortingrace. Dat heeft impact op hun omzet, hun winst en dus ook op de algehele leefbaarheid van een winkel", aldus het NSZ dat er nog op wijst dat de kleinhandel na de horeca en de bouw de sector is met het meeste aantal faillissementen in 2017.

Door de zachte temperaturen zijn nog maar weinig typische winterspullen verkocht. De voorraad is dus nog voldoende groot: het worden aantrekkelijke solden.

(Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren