Tagtik

17 jaar cel voor vader die 20 jaar lang zijn dochter verkrachtte

Een man die 20 jaar lang zijn dochter verkrachtte, heeft bij de rechtbank van Tongeren, in de Belgische provincie Limburg, een celstraf gekregen van 17 jaar. Het openbaar ministerie had om een celstraf van 12 jaar gevraagd.

Volgens het slachtoffer werd de nu 29-jarige vrouw voor het eerst verkracht toen ze acht was. Vanaf haar twaalfde gaf de man haar slaappillen zodat hij zijn gang kon gaan. Ook de moeder kreeg slaapmedicatie. Omdat ze allebei vaak na het avondeten in slaap vielen, dachten moeder en dochter dat ze allebei aan een genetische ziekte leden.

Ook nadat de vrouw het ouderlijk huis had verlaten, lokte de vader de jonge vrouw met een smoes naar huis om haar te verkrachten: hij zei haar dat ze elke zaterdagavond medicatie moest innemen.

Haar schoonzus kon haar overtuigen dat er meer aan de hand was en met de hulp van haar broer en schoonzus lokte ze de vader in de val. Ze liet nog een laatste keer medicatie innemen en liet zich de dag erna onderzoeken. Zo werd de vader ontmaskerd. 

Naast zijn celstraf van 17 jaar moet de man ook nog tien jaar ter beschikking blijven van de strafuitvoeringsrechtbank. Daardoor zou hij uiteindelijk tot 27 jaar in de cel kunnen belanden.

(HL/Source: GvA/Illustration picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren