Tagtik

Jongeman (25) met beperking verdrinkt in bad zorginstelling

Op 31 oktober is een jongeman van 25 met een beperking de verdrinkingsdood gestorven in de zorginstelling in Kortrijk, in de Belgische provincie West-Vlaanderen, waar hij verbleef. De ouders dienen klacht in wegens onopzettelijke doding.

Sinds 2021 verbleef de 25-jarige Robin in de zorginstelling ‘De Branding' in Kortrijk, waar zo'n 450 personen met een beperking woon-, dag- en individuele ondersteuning krijgen. 

"Robin werd met een tillift in het bad getild. Op dat ogenblik is hij dus alleen gelaten - zonder toezicht - en is hij verdronken. Voor zijn ouders is dat onbegrijpelijk. Want waar was iedereen en hoe kon dit in godsnaam gebeuren?", zo vertelt Thomas Vandemeulebroucke, de advocaat van de ouders, bij HLN. Uit de autopsie bleek dat Robin een gruwelijke dood moet zijn gestorven.

De zorginstelling zelf onderzoekt hoe het tragische overlijden is kunnen gebeuren. De ouders willen antwoorden op hun vragen, maar ook collectieve en individuele verantwoordelijkheid wordt genomen. Daarom dienden ze klacht in tegen de instelling en tegen onbekenden voor onopzettelijke doding.

(HL/Source: HLN, Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren