Tagtik

Kleine Emile (2,5) teruggevonden, mysterie blijft

De procureur van Aix-en-Provence heeft zondag bevestigd dat een "genetische identificatieanalyse" heeft uitgewezen dat de stoffelijke resten die zaterdag in de buurt van Le Vernet zijn gevonden, toebehoren aan Emile, het tweejarige jongetje dat op 8 juli 2023 verdween.


De Franse politie kondigde zaterdag de vondst aan van botten in de buurt van Le Vernet, het dorp waar het jongetje voor het laatst werd gezien. De resten werden gevonden door een wandelaar.

Emile verdween vorige zomer spoorloos uit het huis van zijn grootouders. De onderzoekers konden alleen afgaan op de getuigenissen van buren die zeiden dat ze het kind van een afstand hadden gezien, toen het in zijn eentje het huis verliet.

Vanaf het begin werd geen enkele hypothese uitgesloten. Toen hij de eerste dagen na zijn verdwijning niet meteen werd teruggevonden, slonk de kans dat hij levend zou worden teruggevonden. 

De plek waar de jongen werd teruggevonden, wordt nu verder op sporen onderzocht. Het is echter nog niet zeker of dat onderzoek meer zal kunnen zeggen over de doodsoorzaak van de jongen of over wie een rol kan hebben gespeeld in zijn dood.

(Fausto with FM/Source: AFP, Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren