Tagtik

“Ze liep op hakken en in een minirok, ik kon niet anders dan haar te verkrachten”

Een vreselijke zaak werd onthuld door de krant Le Progrès. Een man is deze week in Lyon veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor poging tot verkrachting, verkrachting en aanranding.

De gruwelijke feiten dateren van 19 juni 2022 op de kades van de Saône in Lyon, een populaire plek voor de lokale bevolking. Het was vroeg in de ochtend en een jonge vrouw verliet een nachtclub, casual gekleed voor een feestje, toen ze een man van in de dertig tegen het lijf liep, die haar meteen besprong.

Hij vertelde de stomverbaasde rechtbank dat hij het niet kon laten om haar te verkrachten omdat hij haar zag lopen met hakken en een minirok. Hij sprong op haar en vergreep zich maar liefst driemaal aan het slachtoffer. 

De reactie van sommige getuigen roept ook vragen op. Op de kade aan de overkant zag een groep jongeren wat er op een afstandje gebeurde. Ze vonden het blijkbaar grappig, filmde het tafereel en postte het op sociale netwerken, waarbij ze uitlegden dat ze niet wisten dat het om verkrachting ging.

Een andere persoon, een buurman die het geschreeuw hoorde, kwam zijn huis uit en joeg de aanvaller weg, maar het was te laat.

Tijdens het proces dat een paar dagen geleden werd gehouden, gaf de verkrachter zijn misdaad toe. Hij werd veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf, hoewel hem een straf van maximaal 20 jaar boven het hoofd hing.

(FVDV and MaSi for Tagtik/Source: Le Progrès/Photo: René Asmussen via Pexels)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren