Tagtik

Man vlucht voor politie tegen 255 km per uur

In Mechelen heeft het parket een effectieve celstraf van 18 maanden gevorderd tegen een man van 24 jaar die vorige maand bij een achtervolging in Mechelen tot 255 km per uur reed.

De openbaar aanklager sprak op de zitting van woensdag over een "dollemansrit met hallucinante snelheden" nadat de man wegvluchtte voor de politie toen die hem aan de kant wilde zetten. "In de bebouwde en zelfs in de zone dertig werden er snelheden gehaald van 144 kilometer per uur. Op de autostrade zelfs tot 255 kilometer per uur."

Tijdens de achtervolging zat de vader van de beklaagde in de auto: "Uit schrik deed hij zelfs zijn ogen dicht", zo was te horen tijdens de zitting. Tijdens de achtervolging beging de beklaagde meerdere verkeersovertredingen, reed hij op politieauto's in en kon hij ontkomen. Toen de politie hem uiteindelijk thuis konden arresteren, was hij onder invloed van cannabis en bleek hij niet over een geldig rijbewijs te beschikken.

De jongeman haalde als verdediging aan dat hij maar net uit de gevangenis was gekomen voor een eerdere veroordeling en dat hij bang was om opnieuw de cel in te moeten. Op 6 september kent hij zijn straf.

(HL/Source: HLN/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren