Tagtik

Passagiers van omgeleid vliegtuig weigeren uit te stappen

Reizigers die vrijdagavond vanuit het Marokkaanse Fez zouden terugkeren naar Brussel met een vliegtuig van TUI Fly hebben geduld moeten oefenen om terug te keren. Dat hun vliegtuig werd omgeleid naar Parijs, zinde echter een deel van de passagiers niet.

Door een technisch defect aan hun vliegtuig kon de vlucht rond middernacht niet vertrekken. Pas tegen 8 uur 's ochtends was een vervangvliegtuig ter plaatse. Omdat dat vliegtuig geen toestemming had om te landen in Brussel, werd het afgeleid naar de luchthaven van Orly in Parijs. Vandaaruit zouden bussen de reizigers naar Brussel brengen.

De handling agent van TUI had de gewijzigde route echter niet bekendgemaakt aan de reizigers: enkele van hen waren misnoegd bij de landing in Parijs. Zij weigerden aanvankelijk van boord te gaan en eisten dat het vliegtuig zou doorvliegen naar Brussel.

Uiteindelijk konden de bussen toch vertrekken en bereikten de passagiers zaterdagavond rond 21 uur hun eindbestemming. Volgens een woordvoerder van TUI kunnen de passagiers een schadevergoeding krijgen als ze daarvoor een aanvraag indienen, zo meldt Het Laatste Nieuws.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren